Verwarm uw zwembad met een zonneboiler

In de meeste gevallen wordt een zonneboiler gebruikt om sanitair water te verwarmen, maar een zonneboiler kent meerdere toepassingen. Naast het verwarmen van sanitair water of centrale verwarming, kan een zonneboiler ook gebruikt worden om uw zwembad te verwarmen. Op deze manier kunt u op uw energiefactuur besparen.

Hoe werkt een zonneboiler voor een zwembad?

Er zijn twee manieren voor een zonneboiler om warm water te produceren voor uw zwembad.

1. De zonnecollectoren die het water van het zwembad verwarmen zijn verbonden met het filtersysteem. Een eerste buis zal het water opzuigen en langs de zonnecollectoren lopen. Op deze manier zal het water opgewarmd worden. Een tweede buis zal het verwarmde water terug in het zwembad voeren. Dit is de meest gebruikte methode.

zonneboiler voor uw zwembad

2. De zonnecollectoren zijn aangesloten op een gecombineerde opslagtank met een warmtegeleidende vloeistof. Het water warmt op in de opslagtank, deze is verbonden met het zwembad. Het opslagvat bevat ook een opslagvat voor sanitair warm water.

Wat zijn de voordelen van deze zwembad verwarming?

Een zonneboiler gebruiken om uw zwembad te verwarmen kent veel voordelen. U maakt gebruik van een natuurlijke, schone en duurzame energiebron: de zon. Daarom is dit systeem milieuvriendelijk en vermindert u uw impact op het milieu. Dit beperkt de uitstoot van broeikasgassen en opwarming van de aarde.

Een zonneboiler is ecologisch. De prijs van de installatie en het onderhoud buiten beschouwing gelaten, kost het water voor uw zwembad u bijna niets. Aangezien dit systeem geschikt is voor alle types van zwembaden, kan iedere eigenaar van een zwembad een zonneboiler gebruiken om kosten te besparen. Bovendien wordt de rendabiliteit van een zonneboiler verzekerd door de subsidies en premies die u ontvangt.

Ten slotte zal een zonneboiler voor uw zwembad uw badcomfort verbeteren. Een zonneboiler zal u voor een langere periode een aangename watertemperatuur garanderen. U kunt dus meer dan 2 à 3 keer langer genieten van uw zwembad. U heeft echter een back up systeem nodig om dezelfde watertemperatuur te verkrijgen tijdens minder zonnige periodes.